UK Bookmakers

NJË RRËFIM I SINQERTË PËR VAJZËN TIME, ALEKSANDRËN!

Unë ju rrëfej historinë më të dhimbshme dhe më të bukur të jetës sime. Ja si fillon sprova më e madhe e jetës. Më 3 shtator 1997 linda të bukurën time, Aleksandrën. Ishte një femijë aq i bukur sa për herë të parë kur e mora në krahë qava shumë saqë ndoshta po e parandjeja se diçka do të ndodhte. Kaluan 6 muaj pas lindjes së Aleksandrës dhe akoma nuk dija asgjë. Vajza ime ishte e sëmurë atë natë, e në mes të natës e dërgova në spitalin e Shkodrës, aty mësova që ime bijë vuante nga Sindroma Down. E dërgova në kopshtin e lagjes por nuk ma pranuan. 

KONSULENTËT E ZYRËS KËSHILLIMORE - VAU DEJËS

Zyra këshillimore pranë Caritas-it Dioqezan të Sapës, prej dy vitesh ushtron aktivitetin e saj në mbështetjen dhe zhvillimin e Personave me Aftësi Ndryshe. Kjo zyrë është e vetmja në Dioqezën e Sapës. Ajo i vjen në ndihmë kësaj shtrese me qëllim integrimin e tyre në komunitet dhe krijimin e mundësive për shoqërizim me të tjerët. Kohët e fundit, kjo zyrë ka formuar edhe grupin e Konsulentëve. Ata janë persona të së njëjtës shtresë, por që ofrojnë shërbimin këshillues. Ata fokusohen tek problemet psikologjike dhe sociale që kanë Personat me Aftësi Ndryshe . Grupi i Konsulentëve përbëhet nga 7 persona. Ata janë të pranishëm çdo ditë në qendër. Ata veprojnë sipas planit ditor që është përgatitur nga stafi i projektit. Ky model ka sjellë një impakt dhe ndërgjegjësim të shumë personave. Gjithashtu edhe të autoriteteve të qeverisjes vendore, për një vëmendje më tepër ndaj Personave me Aftësi Ndryshe. Konsulentët bashkëpunojnë me punonjësen sociale të Zyrës Këshillimore. Këshillimi është ndihmë dhe mbështetje. 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net

All CMS Templates - Click Here