UK Bookmakers
  • “Të jesh aktiv - pa barriera” është projekti ri që ka filluar të zbatohet nga Caritas-i Shqiptar financuar nga Agjencia Austriake e Bashkëpunimit për Zhvillim dhe Caritas-i Austriak për periudhën Shtator 2014-Gusht 2017. Caritas-i Austriak dhe Caritas-i Shqiptar kanë një partneritet të gjatë dhe të qëndrueshëm ndër vite. Nisma për këtë projekt është shprehur nga Caritas-i Shqiptar duke u bazuar edhe në projektet e mëparshme, të cilat janë zbatuar për personat me aftësi të kufizuar që nga viti 2008.

  • Caritas-i Shqiptar ka një përvojë disa vjeçare në shërbimet për personat me aftësi të kufizuar.Të dy caritas-et vendosën ta vazhdonin bashkëpunimin në shërbim të personave me aftësi të kufizuar dhe zbatimin e të drejtave të tyre, bazuar në Konventen e OKB për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuar. Planifikimi i këtij projekti është realizuar së bashku me përfshirjen e organizatave lokale dhe ekspertë.

  • Gjithashtu në këtë planifikim është përfshirë edhe një ekspert mbi përfshirjen sociale nga Caritas-i Austriak. Ky projekt do të zbatohet në tre zona: Laç, Lezhë dhe Vau i Dejës.Projekti ka si qëllim përfshirjen e personave me aftësi të kufizuar në zonat e mësipërme nëpërmjet ofrimit të shërbimit dhe fuqizimit në nivel individual dhe lidhjen me organizatat publike dhe private në nivel komuniteti për të krijuar një mjedis më mbështetës dhe më inkurajues për personat me aftësi të kufizuar.

  • Projekti synon edhe hartimin dhe zbatimin e programeve të ndërgjegjësimit të komunitetit mbi organizatat që aktualisht operojnë me mbështetjen e programeve për personat me aftësi të kufizuara brenda komunitetit. Gjithashtu projekti synon të nxisë ndërgjegjësimin e shoqërisë shqiptare mbi nevojat e personave me aftësi të kufizuara.

  • Më tej do të ndihmojë këta persona të jenë më të pranishëm dhe të përfaqësohen në shoqëri. Projekti do t’u sigurojë personave akses në informacione për aftësinë e kufizuar, por gjithashtu edhe familjarëve, qendrave shëndetësore dhe anëtarëve të komunitetit. Do të shpallë edhe nisma për përmirësimin e cilësisë së jetës.

Të jesh aktiv – pa barriera

“Të jesh aktiv – pa barriera” është projekti ri që ka filluar të zbatohet nga Caritas-i Shqiptar financuar nga Agjencia Austriake e Bashkëpunimit për Zhvillim dhe Caritas-i Austriak për periudhën Shtator 2014-Gusht 2017. Caritas-i Austriak dhe Caritas-i Shqiptar kanë një partneritet të gjatë dhe të qëndrueshëm ndër vite.

Artistët mbështetje

Artistët në mbështetje të integrimit të fëmijëve me aftësi të kufizuara mendore

Dy artistet e mirënjohura Znj. Roza Anagnosti dhe Znj. Mariana Kondi, vizituan më datë 10 Tetor 2012 shërbimin nëqendra3 komunitet për personat me aftësi të kufizuara mendore, Qendra Ditore “Jetë në Zhvillim”, Fushë-Krujë.

Ekspozita

Në Shqipëri, organizata humanitare Caritasi shqiptar po përpiqet prej disa vitesh të ndihmojë zonat e varfra që të përballojnë vështirësitë e jetës. Në një qendër të saj pranë Fushë-Krujës CARITAS kujdeset për fëmijët me aftësi të kufizuara mendore, një nga grupet më të veçuar dhe më të harruar të shoqërisë.

Organizata humanitare Caritasi shqiptar ka ngritur në mes të fshatrave Nikël, Larushkë dhe Arameras të Fushë-Krujës qendrën e kujdesit ditor “Jetë në Zhvillim”. Kjo është një qendër kujdesi për 32 fëmijë dhe të rinj me aftësi të kufizuara mendore. Ata nuk kanë ende një status në shoqëri, ndaj ata përpiqen çdo ditë me veprimtari të ndryshme krijuese ta fitojnë vëmendjen e të tjerëve. Jonida Ruçaj thotë se midis këtyre Lulzimi është një piktor i talentuar, dhe me punët e tij janë hapir disa ekspozita. Në qendër ai po mëson dhe shkrimin dhe gjuhën e shenjave.

Qendra PAK Shenkoll

Inaugurimi i Qendrës se re Ditore PAK në Shënkoll mundësuar nga qeveria Japoneze

Caritas-i Shqiptar, më datë 29 Maj 2012 ka organizuar ceremonine e Inaugurimit të Qendres Ditore për Personat me Aftësi të Kufizuara Mendore në Shënkoll, Lezhë.

Inaugurohet qendra e Fizioterapisë

Me datë 16.01.2012  u zhvillua ceremonia  për inaugurimin e  Qendrës së Fizioterapisë “Zemrat e Shenjta”, Shkodër.
Shkëlqesia e TIJ Mons. Angelo Massafra, Ipeshkëv i Dioqezës

Shkodër – Pult,  e vlerësoi shumë mundësinë për dhënien e këtij shërbimi si dhe  gjithashtu theksoi nevojën e ofrimit të shërbimit  shëndetësor në banesë kryesisht shërbimit të fizioterapisë si një shërbim që do të ndihmonte  në përmirësimin e cilësisë së jetës në komunitet. I pranishëm në ceremoninë  e inaugurimit ishte   Z. Roberto Andreotti, Konsull pranë konsullatës së Italisë, Shkodër.  Dr. Albert NIKOLLA, Drejtor i Caritas Shqiptar shprehu mirënjohjen dhe mbështetjen për  ofrimin e shërbimit shëndetësor pranë qendrës së re të fizioterapisë që do të mundësohet  përmes dhurimit të materialeve ortopedike. Ndërkaq nëpërmjet bashkëpunimit me partnerët  ndërkombëtar do të synohet të konkretizohet nisma për ofrimin e shërbimit shëndetësor në familje.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net

 

BASHKOHU

Bashkohu me nismen tone, me zemër të hapur

 

ZHVILLIM

Së bashku zhvillohu me ne, në trup, në mendje dhe në shpirt

 

SHËRBIM

Me nismën tonë, shërbejmë me duart e shpresës

 

ECIM SË BASHKU

Bashkohu me ne, së bashku jemi më të fortë

All CMS Templates - Click Here